Компанія ТОВ "ІВІК Формула Води" взяла участь в Kyiv Beer Festival 7 - 8 вересня на арт-заводі платформа, літера 3.1
Мінеральні солі, які містяться у воді, впливають на смак і запах кожної марки пива. Для отримання смачного напою вода повинна бути свіжою, чистою з певним вмістом хімічних елементів
Для більшості областей України звичайна вода є непридатною для приготування хорошого пива через підвищений вміст вапняних солей Більш того, вміст деяких мінеральних речовин робить її непридатною для пивоваріння Вода для виробництва пива не повинна бути занадто жорсткою і лужною Також у воді мають бути відсутні іони заліза, міді і кремнію, а також нітратів, хлоридів, сульфатів Категорично не допускається вміст у воді нітритів, так як вони дуже токсичні для дріжджів
Для кожної марки пива використовують воду з різним сольовим складом Відомо, що пом'якшена вода при варінні сусла добре забирає білок з солоду і помірно - гіркоту з хмелю Пиво на м'якій воді краще зброджується і насичується вуглекислим газом
Технологи при виробництві пива в якості еталонного складу води беруть воду Пльзенського типу Саме на її основі були розроблені «Вимоги до води для виробництва пива ТИ-10-5031536-73-10».
Компанія ТОВ "ІВІК Формула Води" підготувалася до проведення Пивного фесту, і встановила 4 стенду з професійним обладнанням. Станція водопідготовки забезпечила доведення показників безпечності та якості питної води до рівнів гігієнічних нормативів.
Для підготовки води питної якості використовували кілька стадій очищення:
- механічна (видалення піску, іржі, окалини та інших суспензій);
- пом'якшення (видалення солей кальцію і магнію);
- зворотний осмос (доочищення від солей жорсткості, важких металів, бактерії, віруси, хлорорганічні сполуки та інші);
- пост-фільтрація (для уникнення появи неприємного запаху або присмаку).
Після проходження всіх стадій очищення на виході вода виходить високої якості з ідеальним балансом лугів, солей і мінералів
Учасники та гості фестивалю могли втамувати спрагу і пити чисту, безпечну воду, а також очищеною водою полоскати келихи.