14 - 15 вересня в Києві на арт-заводі Платформа відбувся фестиваль Wine & Restaurants vol. 1, в якому компанія ТОВ "ІВІК Формула Води" взяла участь. Вода - тема номер один серед виноробів. Як відомо, вона відіграє важливу роль У процесі приготування алкогольних напоїв. Від якості води залежить їх смак.
Дуже важлива якість води для приготування алкогольних напоїв. В першу чергу, вода повинна бути:
- чистоЮ;
- без стороннього запаху;
- м'якою (з мінімальним вмістом солей кальцію і магнію);
- з невеликим вмістом заліза, так як перевищення його норми може призвести до почорніння вина;
- прозорою (без зайвих органічних і неорганічних домішок).
У виробничому процесі виготовлення вина вода використовується для різних цілей:
- зниження кислотності вина;
- приготування розчинів;
- ополіскування пляшок та мийки обладнання.
В ході приготування сусла з соку ягід і фруктів перед виноробом стоїть питання позбавлення від зайвої кислоти, а також підбору потрібної кислотності сусла для приготування певного сорту вина. Найчастіше, для зменшення кислотності сусла, сік розбавляють чистою водою. Цей спосіб досить простий і вигідний для виноробів.
Жорстку воду легко визначити в побуті: досить намилити руки милом. У жорсткій воді мило погано піниться і важко змивається. З м'якою водою все навпаки: при контакті з водою утворюється багато піни, яка досить легко змивається.
Тому для підготовки якісної води як для виробничого процесу вина, так і мийки обладнання, радимо купити фільтр для очищення води.
Типова виноробня використовує чотири літри води після збору винограду для виробництва одного літра вина, і велика частина цієї води використовується для миття обладнання.
Компанія ТОВ "ІВІК Формула Води" підготувалася до проведення Винного фестивалю, і встановила 4 стенду з професійним обладнанням для питної води, доведення показників безпечності та якості питної води до рівнів гігієнічних нормативів
Для підготовки води питної якості використовували кілька стадій очищення:
- механічна (видалення піску, іржі, окалини та інших суспензій);
- пом'якшення (видалення солей кальцію і магнію);
- зворотний осмос (доочищення від солей жорсткості, важких металів, бактерії, віруси, хлорорганічні сполуки та інші);
- пост-фільтрація (для уникнення появи неприємного запаху або присмаку).
Після проходження всіх стадій очищення на виході вода виходить високої якості з ідеальним балансом лугів, солей і мінералів.
Учасники та гості фестивалю вживали чисту, безпечну воду, а також полоскали келихи очищеною водою.