У теплі осінні дні 12 - 13 жовтня відбувся другий BBQ-чемпіонат від Ulichnaya Eda на Арт-заводі Платформа. На фестивалі проводилося змагання між всесвітньо відомими BBQ-асоціаціями. Разом з цим знайшлося місце і для фуд-кортів із шашликами, стейками і реберцями.
"ІВіК Формула Води" з великим задоволенням в п'ятий раз взяла участь у фестивалі від Ulichnaya Eda. Ні для кого не секрет, що вода - головний інгредієнт всіх харчових продуктів. Вона впливає на їх якісні характеристики, стан поверхні, зовнішній вигляд і стійкість при зберіганні. Для того, щоб їжа була смачною, а тим більше корисною, вода повинна бути чистою, м'якою і з певним вмістом корисних мінералів.
Дуже важлива якість води при виробництві м'ясних продуктів, напівфабрикатів та інших виробів. Мікробіологічні процеси і випаровування вологи протікають за участю води. Взаємодія води та продуктів її дисоціації з білками, ліпідами і полісахаридами впливає на структуру продуктів. Висока концентрація іонів кальцію і магнію у воді є однією з найважливіших проблем для фахівців м'ясної промисловості.
Від рН води залежить колір солоних м'ясопродуктів і добавок, які використовуються для приготування розсолу. Також рН води впливає на характер взаємодії білок - вода.
Важлива якість води при тепловій обробці продукції, для охолодження фаршу, куди додають воду або кубики льоду, отримані за допомогою льодогенераторів. У свою чергу, якість води впливає на продуктивність апарату із водяним охолодженням і його термін служби
Використання очищеної води в м'ясної промисловості, яка входить до складу розсолів, виключає додавання хімічних добавок, фосфатів і їх сумішей, значно покращує реологічні властивості м'яса, а також робить готовий продукт екологічно безпечним з антиоксидантними властивостями.
Станція очистки води на виробництві
Щоб вирішити проблему з водою як у виробничому процесі, так і мийці обладнання, рекомендуємо купити фільтр для очищення води. Він забезпечить необхідне видалення солей жорсткості, іонів важких металів, хлору, заліза, бактерій, вірусів та інших забруднень.
Компанія ТОВ "ІВІК Формула Води" на KYIV BBQ CHAMPIONSHIP встановила стенд із професійним обладнанням. Станція очистки води забезпечила учасників та гостей фестивалю водою питної якості.
Вихідна водопровідна вода проходила кілька стадій очищення:
- механічна (видалення піску, іржі, окалини та інших суспензій);
- пом'якшення (видалення солей кальцію і магнію);
- зворотний осмос (доочищення від солей жорсткості, важких металів, бактерій, вірусів, хлорорганічних сполук та інших);
- пост-фільтрація (для уникнення появи неприємного запаху або присмаку).
Після проходження всіх стадій очищення на виході вода високої якості з ідеальним балансом лугів, солей і мінералів.